24 Şubat 2011 Perşembe

Kimseye Güvenme! Vol1

Jack o gün çok yorulmuştu. Büyük bir davaya odaklanmıştı. Bir cinayet. Ve olay sanıldığından daha da esrarengiz. Cinayet yerinde en ufak bir ipucu bile yok, cesedin kimliği dısında. Ölen adamın adı George David. 
Jack eve geldigi esnada evinin kapısının Aralık olduğunu görümüstu. Burdan belli oluyor ki evine biri girmiş. Bu bir hirsiz miydi yoksa onu öldürmek isteyen biri mı? Hemen silahına davrandı ve tetikte bekledi. Bir yandan da evin icinde yavaş yavaş ilerliyordu. Bir pencere çarpma sesi geldi kulağına. Hemen odasına koştu ve pencere açıktı. Suçlu pencereden atlamış ve kaçmıştı. Jack her ihtimale karsı evinin tüm pencerelerini kapattı. Sonra bu cinayet davası hakkında çalısmaya başladı. 
Cinayet tam bir vahşetti. Ünlü is adamı George evinde ölü bulunmuştu. Ve suçluları bulmak jack ve ekibine kalmıştı. Tüm dosyaları önüne koydu. Bir bir George David'in tanıdıklarını ve yakınlarını tespit etti. O kadar çok çalışmıştı ki masa basında uyuya kalmıştı.
Sabah zilin sesi ile uyanmıştı. Kapıyı acmaya gitti ve kimse yoktu. Kafasını aşağı eğdi ve yerde bir zarf gördü. İcinde bir adres ve bir de yazılı kağıt vardı. Katlanmış kağıdı açtı ve yazılanlara baktı. Bu bir teklifti. Cinayetle ilgili araştırmalarını sonlandiracak ve adresteki yerden rüşvetini alacaktı. Aksi taktirde bunları yapmazsa olacaklardan sorumlu degildi. Jack gorevine bağlı bir polis amiriydi ve bu serefsizligi yapamazdi. Ancak aklına guzel bir fikir geldi. Verilen adreste bulusacaklardi ancak jack polis ekipleri ile orada olacaktı. 
Gün geldi ve Jack tek basına oraya gitti. Diğer polislerde pusu kurup suçluların gelmesini beklediler. Jack'in yanına kucuk bir cocuk geldi ve zarf verdi. Jack zarfı açtı ve icinde yazanları okudu. İcinde paranin biraz ilerdeki bankın arkasında olduğu yazıyordu. Koşarak oraya gitti ve çantayı aldı. Açtı. İcinde bir miktar para ve zarf vardı. Zarfi eline aldı ve açtı. O kağıtta da böyle basit numaralara inanmadıkları ve bı daha aldatmak gibi bı amaçları olmaması yazıyordu. Parayida sözlerini dinledikleri için verdikleri yazıyordu. Jack çok sinirlenmişti, çantayı yere fırlattı. Diğer polisler geldi ve jack ile beraber polis departmanına gittiler. 
Adamların ne kadar kurnaz olduğu belliydi. Jack daha iyi çalışmalıydı. İlk işi george'un şirketine gitmek oldu. Sekreterler biseyler öğrendi. Çalışanlarla teker teker görüştü. Ve orada. Çıktı. Ailesine gitti sonra george'nin. Onlara düşmanı olup olmadıgını sordular. Ailesi daha dogrusu yönetim kurulunda olan kardesi, jack'e, rakip firmaların çok olduğunu söyledi ve en büyük rakiplerinin ismini verdi. Jack hemen o şirkete gitti. Şirketin patronuyla görüşmek istedi. İzin vermeyince zorladı kapidakileri ve içeri girdi. Hemen patronun odasına çıktı. Cinayet dosyasını masaya fırlattı ve "bu olayla ilginiz var mı?" diye sordu aniden. Adam şaşırmıştı. George onun en eski dostuydu. Böyle bir şeyi ondan nasıl beklerlerdi ki. Jack herkesin şüpheli olduğunu söyledi. Bir kaç soru sordu ve çıktı. Merkeze gitti. Ve bu iki eski dostun neden bozustugunu öğrendiği anda şoke oldu...!!!!

--- Devam Edecek ---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder